Zakończyła się XX jubileuszowa edycja konkursu „Smak Ekologicznej Żywności” zorganizowanego przez Urząd Marszałkowski w Warszawie. Celem konkursu jest: zapoznanie uczestników z tematyką związaną z zasobami ekologicznej żywności oraz postępującymi zmianami klimatu, podniesienie świadomości ekologicznej oraz wiedzy o środowisku, w tym wiedzy o pszczołach i dzikich zapylaczach, pobudzenie zainteresowania żywnością podwyższonej jakości, popularyzacja racjonalnego odżywiania z rozwijaniem wrażliwości na produkty ekologiczne i nisko przetworzone, uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności. 24 kwietnia 2023r. uczniowie naszej szkoły: Julia Bienias, Lena Markwart, Julian Grosicki i Artur Zdziech, pod opieką nauczycielki biologii pani Eweliny Dębickiej, uczestniczyli w etapie wojewódzkim konkursu oraz w uroczystej gali wręczenia nagród w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego w Warszawie. Z ponad 40 uczestników etapu wojewódzkiego komisja konkursowa wyłoniła 10 uczniów, którzy wykazali się doskonałą wiedzą z zakresu rolnictwa ekologicznego. Wśród wyróżnionych jest nasza uczennica kl.7b – Julia Bienias. Serdecznie gratulujemy

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem