ZASADY KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ W PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 34 W RADOMIU
 
Na podstawie Zarządzenia nr 187/2019 Prezydenta Miasta Radomia z dnia 29 stycznia 2019r. w sprawie ustalenia zasad korzystania ze stołówki szkolnej, stołówki bursy, stołówki specjalnego ośrodka szkolno-wychowawczego i młodzieżowego ośrodka socjoterapii oraz opłat wnoszonych za korzystanie z posiłków w stołówkach szkół, burs, specjalnego ośrodka szkolno-wychowawczego i młodzieżowego ośrodka socjoterapii, dla których organem prowadzącym jest Gmina Miasta Radomia, Dyrektor Publicznej Szkoły Podstawowej nr 34 w Radomiu ustala warunki korzystania ze stołówki szkolnej w ww. szkole.
 
ROZDZIAŁ I
POSTANOWIENIA OGÓLNE
 
§1
 
  1. Stołówka szkolna zapewnia posiłki gotowane w formie jednodaniowego obiadu – w ciągu tygodnia są to dwie zupy  z deserem oraz trzy drugie dania.
  2. Posiłki wydawane są w okresie prowadzenia zajęć dydaktyczno-wychowawczych.
  3. Dyrektor szkoły może rozszerzyć okres wydawania posiłków.
  4. Stołówka nie wydaje posiłków na wynos.
  5. Posiłki wydawane są w godzinach od 11:20 do 14:00.
  6. W stołówce wywieszony jest jadłospis na 10 dni, zatwierdzany przez intendenta oraz kucharza.
  7. Posiłki przygotowywane są zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i kalkulacją kosztów.
 
ROZDZIAŁ II
WARUNKI KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ
 
§2
  1. Do korzystania z posiłków w stołówce szkolnej uprawnieni są uczniowie uczęszczający do PSP nr 34 oraz pracownicy szkoły.
  2. Ze stołówki korzystają uczniowie wnoszący opłaty indywidualne lub, których dożywianie finansuje: MOPS, GOPS oraz Rada Rodziców.
  3. Korzystanie z posiłków w stołówce szkolnej jest odpłatne.
  4. Opłata za obiady uiszczana jest w kasie szkoły w księgowości lub przelewem bankowym do końca miesiąca za miesiąc następny.
  5. Opłaty za miesiąc styczeń i wrzesień wnoszone są na początku miesiąca – przez pierwsze trzy dni robocze.              
  6. Opłaty za obiad kasjer przyjmuje w terminie wyznaczonym w comiesięcznym ogłoszeniu.
  7. Karty obiadowe wydawane są po uiszczeniu opłaty (w księgowości lub na stołówce szkolnej).
  8. Intendent posiada listy imienne osób korzystających z obiadów.
  9. Obiady dla uczniów wydawane są na podstawie kart obiadowych.
  10. Uczniowie i pracownicy nie potwierdzają swoim podpisem otrzymania posiłku, utrudniłoby to pracę kuchni, płynność wydawania posiłków i funkcjonowanie stołówki.
  11. Ze względów sanitarno-epidemiologicznych podczas wydawania obiadów na stołówce szkolnej mogą przebywać tylko osoby spożywające posiłek.
  12. Każdy przypadek zagubienia lub odstąpienia karty obiadowej innemu uczniowi, który nie widnieje na liście dzieci spożywających obiady należy zgłaszać osobiście intendentce.
  13. Rodzice uczniów, którzy dopuszczą się celowego zniszczenia sztućców będą ponosić konsekwencje finansowe.
 
§3
 
  1. Zwrot opłaty za niewykorzystane obiady może nastąpić z powodu choroby, wycieczki lub innych przyczyn losowych, jeżeli nieobecność ucznia wynosi 2 dni i dłużej.
  2. Nieobecność musi być zgłoszona u intendenta osobiście , telefonicznie lub przez dziennik elektroniczny - LIBRUS, najpóźniej do godziny 13.00 w dniu poprzedzającym nieobecność dziecka.
  3. Odliczenie kwoty następuje z odpłatności w następnym miesiącu. Ze względu na okresowe rozliczenie żywienia w miesiącu czerwcu oraz w grudniu zwrot kosztów wypłacany jest w kasie w danym miesiącu lub przelewem na konto bankowe.
  4. W szczególnych przypadkach, gdy uczeń lub rodzic dokonujący wpłaty w wyznaczonym terminie zgłasza nieobecności w ściśle określonych dniach tygodnia, wówczas kwota wpłaty za obiady może być pomniejszona o równowartość za zgłoszone dni nieobecności.
  5. Nieuzasadniona lub niezgłoszona nieobecność nie podlega zwrotowi kosztów.
 

 

JADŁOSPIS

 

CZWARTEK

 

 

PIĄTEK

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

WTOREK

 

 

ŚRODA

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

WTOREK

 

 

ŚRODA

 

 

CZWARTEK

 

 

PIĄTEK

 

*Zastrzega się możliwość dokonania zmian w jadłospisie

*Szczegółowy wykaz składników, produktów i dań jest dostępny u intendenta

*W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów: soja, gluten, pszenica, jaja, seler, produkty mleczarskie, mleko(laktoza), ryby, żyto

*Do smażenia i surówek używamy oleju rzepakowego

*Zużycie soli na osobę nie przekracza 1g

*Zawartość cukru w 250ml napoju gotowego do spożycia wynosi 5g

*Wszystkie potrawy przygotowywane są wyłącznie z naturalnych składników. Nie używa się koncentratów spożywczych.

 

Wszystkie alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką

 

 

 

SMACZNEGO J

 

 

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem