Stołówka szkolna

Zasady korzytania ze stołówki szkolnej oraz ustalenia wysokości opłat za wydawane posiłki w stołówce zorganizowanej
w Publicznej Szkole Podstawowej nr 34 w Radomiu

 Zasady korzystania: Otwórz / Pobierz

 

PONIEDZIAŁEK   11.02.2019

Gulasz drobiowy z kaszą gryczaną niepaloną, surówka, herbata owocowa (A1)

WTOREK   12.02.2019

Fasolowa na mięsie wieprzowo-wołowym z boczkiem i natką pietruszki, chleb pszenny i pełnoziarnisty, deser (A1,A9)

ŚRODA  13.02.2019

Spaghetti (makaron, mięso wieprzowe mielone, sos pomidorowo-warzywny), kompot z mieszanki owoców (A1,A9)

CZWARTEK  14.02.2019

Zarzucajka na mięsie wieprzowo-wołowym z natką pietruszki, chleb pszenny i pełnoziarnisty, deser (A1,A7,A9)

PIĄTEK  15.02.2019

Zapiekanka wegetariańska, kompot z mieszanki owoców (A1)

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

Udko z kurczaka pieczone w ziołach, ryż biały paraboliczny, marchew z groszkiem, herbata owocowa (A1,A7)

WTOREK  19.02.2019

Grochowa na mięsie wieprzowo-wołowym z natką pietruszki, chleb pszenny i pełnoziarnisty, deser (A1,A9)

ŚRODA  20.02.2019

Rumsztyk z cebulką, ziemniaki z masełkiem i koperkiem, surówka, kompot  z mieszanki owoców (A1,A3)

CZWARTEK 21.02.2019

Krupnik na kurczaku z natką pietruszki, chleb pszenny i pełnoziarnisty, deser (A1,A9)

PIĄTEK 22.02.2019

Filet z ryby morskiej panierowany, ziemniaki z masełkiem i koperkiem, surówka, herbata owocowa (A1,A3,A4)

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

(wyodrębnione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady

(UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.)

1. A1- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,

kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne; 

1. A2- Skorupiaki i produkty pochodne;

1. A3- Jaja i produkty pochodne;

1. A4- Ryby i produkty pochodne;

1. A5- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

1. A6- Soja i produkty pochodne;

1. A7- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

2. A8- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca,

brazylijskie, pistacjowe, makadamia i produkty pochodne;

  9. A9- Seler i produkty pochodne;

1. A10- Gorczyca i produkty pochodne;

1. A11- Nasiona sezamu i produkty pochodne;

1. A12- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10

mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w

postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej

do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

1. A13- Łubin i produkty pochodne;

1. A14- Mięczaki i produkty pochodne.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd